Höglandståg är en modulträff i Nässjö, som riktar sig till en bred publik. Vi har bokat 2st hallar på tillsammans 1400m2 vid Brinellgymnasiet i Nässjö.

I dessa hallar kommer vi bygga modelljärnväg i flera skalor.Vi kommer ge utrymme för både trafikspel och frikörning för deltagarna.

Under lördagen kommer vi ha öppet för publik kl 10-16 med syfte att locka nya intresserade till hobbyn. I samband med detta har vi också en marknad där Du förhoppningsvis kan göra något fynd.

Då vi har Nässjö Järnvägsmuseum i ryggen så kommer vi att krydda träffen med lite 1:1-skala. Alltså även riktiga tåg!

Övernattningsmöjlighet för deltagare finns i järnvägsmuséets sovvagnar – Nu med nya madrasser! – som finns att tillgå från torsdag eftermiddag till söndag förmiddag. Om du kommer långt ifrån och behöver övernatta t.ex onsdag – torsdag eller söndag – måndag så får ni gärna höra av er så löser vi det också! Frukost ingår i övernattningen och den serveras i Nässjö järnvägsmuséums restaurangvagn ”R2”. Alla kvällar har vi barhäng i R2:an med tåg och modulsnack och det kommer finnas något enkelt att äta för den som är sugen. Duschmöjligheter finns i hallarna. Vill man hellre bo på hotell så kan man vända sig till Hotell Högland där vi även i år har ett rabatterat pris för deltagare; ange kampanjkod 531308 vid bokningen.

Sista anmälningsdagen med modul för 2020 är preliminärt 16/8 och utan modul 31/8. Direktlänk till anmälan finns här!

Handlar-/utställarlista på lördagen 2020

Vi uppdaterar listan i den ordning som anmälningar kommer in!
Tågcentralen

Sovplatsinformation 2020

Uppdaterad 2020-06-10

Sovplatser singel: 0 kvar
Sovplats del i 2-bädd: 30 kvar

Beroende på efterfrågan och tillgång kan ev fler singelplatser ordnas. Ni som har behov av medicinsk apparatur, tex andningshjälpmedel, vänligen ange detta så kan vi ordna med el vid sovplatsen.

Baninformation 2020

Information om anmälda moduler och banor samt trafikplanering etc kommer publiceras här!

Favoritmodul 2020

Vi kommer även i år hålla en ”Bästa modul”- tävling under den publika visningen på lördagen. Det blir en Folkets röst, med pris åt vinnaren. 2019 vann hemmafavoriten Nättelund; detta året hoppas vi på många goda utmanare som kan utmana om 1a-priset.

Tåg på pappret

Ännu en tävling för de lystna….

Fortlöpande information
www.hoglandstag.se Primär informationskanal!

Facebook/höglandståg
Facebook/nj-modell
Modulsyds forum
Svenskt MJ-forum