Höglandståg är en modulträff i Nässjö, som riktar sig till en bred publik. Vi har bokat 2st hallar på tillsammans 1400m2 vid Brinellgymnasiet i Nässjö.

I dessa hallar kommer vi bygga modelljärnväg i flera skalor.Vi kommer ge utrymme för både trafikspel och frikörning för deltagarna.

Under lördagen kommer vi ha öppet för publik kl 10-16 med syfte att locka nya intresserade till hobbyn. I samband med detta har vi också en marknad där Du förhoppningsvis kan göra något fynd.

Då vi har Nässjö Järnvägsmuseum i ryggen så kommer vi att krydda träffen med lite 1:1-skala. Alltså även riktiga tåg!

Övernattningsmöjlighet för deltagare finns i järnvägsmuséets sovvagnar som finns att tillgå från torsdag eftermiddag till söndag förmiddag. Om du kommer långt ifrån och behöver övernatta t.ex onsdag – torsdag eller söndag – måndag så får ni gärna höra av er så löser vi det också! Frukost ingår i övernattningen och den serveras i Nässjö järnvägsmuséums restaurangvagn ”R2”. Alla kvällar har vi barhäng i R2:an med tåg och modulsnack och det kommer finnas något enkelt att äta för den som är sugen. Duschmöjligheter finns i hallarna. Vill man hellre bo på hotell så kan man vända sig till Hotell Högland (vi undersöker möjlighet att även i år ha specialpris för deltagare – återkommer så snart vi fått besked.)

Sista anmälningsdagen med modul för 2020 är preliminärt 16/8 och utan modul 31/8. Direktlänk till anmälan kommer läggas upp på denna sida!

Handlar-/utställarlista på lördagen 2020

Vi uppdaterar listan i den ordning som anmälningar kommer in!
NJ-modell

Sovplatsinformation 2020

Uppdaterad 2020-02-19 kl 20:43:

Sovplatser singel: 3 kvar
Sovplats del i 2-bädd: 50 kvar

Baninformation 2020

Information om anmälda moduler och banor samt trafikplanering etc kommer publiceras här!

Favoritmodul 2020

Vi kommer även i år hålla en ”Bästa modul”- tävling under den publika visningen på lördagen. Det blir en Folkets röst, med pris åt vinnaren. 2019 vann hemmafavoriten Nättelund; detta året hoppas vi på många goda utmanare som kan utmana om 1a-priset.

Fortlöpande information
www.hoglandstag.se Primär informationskanal!
Facebook / nj-modell
Modulsyds forum
Svenskt MJ-forum