Höglandståg är en modulträff i Nässjö, som riktar sig till en bred publik. Vi har bokat 2st hallar på tillsammans 1400m2 vid Brinellgymnasiet i Nässjö.

I dessa hallar kommer vi bygga modelljärnväg i flera skalor. Det blir banor i skala H0, 1 och N. Vi kommer ge utrymme för både trafikspel och frikörning för deltagarna.

Under lördagen kommer vi ha öppet för publik kl 10-16 med syfte att locka nya intresserade till hobbyn. I samband med detta har vi också en marknad där Du förhoppningsvis kan göra något fynd.

Då vi har Nässjö Järnvägsmuseum i ryggen så kommer vi att krydda träffen med lite 1:1-skala. Alltså även riktiga tåg!

Övernattningsmöjlighet för deltagare finns i järnvägsmuséets sovvagnar och finns att tillgå från torsdag eftermiddag till söndag förmiddag. Om du kommer långt ifrån och behöver övernatta t.ex onsdag – torsdag eller söndag – måndag så får ni gärna höra av er så löser vi det också! Frukost ingår i övernattningen och den serveras i Nässjö järnvägsmuséums restaurangvagn ”R2”. Alla kvällar har vi barhäng i R2:an med tåg och modulsnack och det kommer finnas något enkelt att äta för den som är sugen. Duschmöjligheter finns i hallarna. Det finns även möjlighet att ställa upp husbil/husvagn inne på muséets område. Vill man hellre bo på hotell så kan man vända sig till Hotell Högland, ange ”G:504705” vid bokning så får ni rabatt (begränsat antal).

Sista anmälningsdagen med modul är OBS! Förlängt 18/8 och utan modul 31/8. Betalning oss tillhanda senast 2/9. Direktlänk till anmälan på Magnetevent!

Handlar-/utställarlista på lördagen

MålarBengt
Leif Olsson
Hans Hulten
Kalmar Modelljärnvägsförening
TågCentralen
MJ Hobby Experten/
Boren Train AB
Lenis Lek & Hobby
Andreas Sigfridsson
Staffs Hobbyhörna
LG Hobbyservice
TågBjörn
Möllehem Gårdsproduktion
Rolf Kinneteg

NJ-modell

Sovplatsinformation

Uppdaterad 2019-08-31 kl 23:00:

Sovplatser singel: 0 kvar
Sovplats del i 2-bädd: 1 kvar
Husvagnsplatser: 2 kvar

Baninformation

HO: Stora stationer anmälda: Nättelund, Vagnsta och Sävsjö. Därutöver linjemoduler för en trevlig bana, med två linjer varav en dubbelspårig.

N-skala (N-RE): Stora stationer anmälda: Båstad och Carlstad. Det blir en rejäl bana, med underfundig struktur!

1: Större rundbana med bispår i stora hallen. Vi behöver snart mer yta…!

Favoritmodul

Vi har beslutat hålla en ”Bästa modul”- tävling under den publika visningen på lördagen. Det blir en Folkets röst, med pris åt vinnaren.


Fortlöpande information
www.hoglandstag.se
Facebook / nj-modell
Modulsyds forum