Höglandståg är en modulträff i Nässjö, som riktar sig till en bred publik. Vi har bokat 2st hallar på tillsammans 1400m2 vid Brinellgymnasiet i Nässjö.

I dessa hallar kommer vi bygga modelljärnväg i flera skalor.Vi kommer ge utrymme för både trafikspel och frikörning för deltagarna.

Besök oss!

Under lördagen 21/9 kommer vi ha öppet för publik kl 10-16 med syfte att locka nya intresserade till en givande hobby. I samband med detta har vi också en marknad där Du förhoppningsvis kan göra något fynd.

Biljetter köps på plats och entré kostar för vuxen endast 75 sek. Ungdomar (6-16 år) kommer undan ännu billigare med 25 sek. Barn i vuxens sällskap är gratis.

Vi tar Swish och Kort och kan ta emot kontant betalning med jämna pengar.

Favoritmodul 2024

Vi kommer även i år hålla en ”Bästa modul”- tävling under den publika visningen på lördagen. Det blir en Folkets röst, med pris åt vinnaren i varje skala.

2019 vann hemmafavoriten Nättelund; 2021 delade Nättelund i HO-skalan 1a plats med ”Slussen” i N-skalan. Syltenäs blev god 2:a i H0 några få röster efter. 2022 vann Oredal i H0. 2023 tog ”Trollhättebroarna” 1a pris i H0 och ”Nyvång” vann N-priset.

Vi hoppas på många goda utmanare som kan tävla om 1a-pris i år!

De som röstar kommer delta i utlottningen av ett pris.

För deltagare

Övernattningsmöjlighet för deltagare finns i järnvägsmuséets sovvagnar – lite bättre för varje år! – som finns att tillgå från torsdag eftermiddag till söndag förmiddag. Om du kommer långt ifrån och behöver övernatta t.ex onsdag – torsdag eller söndag – måndag så får ni gärna höra av er så löser vi det också! Frukost ingår i övernattningen och den serveras i Nässjö järnvägsmuséums restaurangvagn ”R2”. Alla kvällar har vi barhäng i R2:an med tåg och modulsnack och det kommer finnas något enkelt att äta för den som är sugen. Duschmöjligheter finns i Brinellhallarna. Det är lyhört så är man känslig för ljud från grannkupén så kanske detta inte är rätt val…

Vill man hellre bo på hotell så kan man vända sig till Hotell Högland där vi har ett rabatterat pris för deltagare; ange kampanjkod ”Höglandståg” vid bokningen, fungerar bara vid telefonbokning.

Då vi har Nässjö Järnvägsmuseum i ryggen så kommer vi att krydda träffen med lite 1:1-skala. En smaklig utfärd mot okänt mål t.ex!

Sista anmälningsdagen med modul för 2024 är 11/8 och utan modul 25/8.

Direktlänk till anmälan finns här!

Handlar-/utställarlista på lördagen 21/9

Det finns totalt 60 st bord/platser till handlarna. 2024-06-06 finns det 14 st kvar.

 • MJ Hobbyexperten
 • Swedish Truck Models
 • Tågcentralen
 • TågBjörn
 • Pervald MJ
 • MJ Magasinet
 • Kjell Claesson/Anders Hildursson
 • Staffs Hobbyhörna
 • Boren Train
 • Leif Olsson
 • ?

Sovplatsinformation 2024

Uppdaterad 2024-06-08

Sovplatser singel: 0/3 kvar
Sovplats del i 2-bädd: 20/36 kvar

Beroende på efterfrågan och tillgång kan ev fler singelplatser ordnas. Är singelplatserna slut så boka del i dubbelkupé och skicka ett mail till oss så hamnar ni på kölistan. Ni som har behov av medicinsk apparatur, tex andningshjälpmedel, vänligen ange detta så kan vi ordna kupé med el vid sovplatsen. Denna information uppdateras främst på onsdagskvällar.

Baninformation 2024

Information om anmälda moduler och banor samt trafikplanering etc kommer publiceras här!

Uppdaterad 2024-01-27


Fortlöpande information
www.hoglandstag.se Primär informationskanal!

Facebook/höglandståg
Facebook/nj-modell
Svenskt Modulforum
Svenskt MJ-forum