Höglandståg är en modulträff i Nässjö, som riktar sig till en bred publik. Vi har bokat 2st hallar på tillsammans 1400m2 vid Brinellgymnasiet i Nässjö.

I dessa hallar kommer vi bygga modelljärnväg i flera skalor. Det blir banor i skala H0, 1 och N. Vi kommer ge utrymme för både trafikspel och frikörning för deltagarna.

Under lördagen kommer vi ha öppet för publik kl 10-16 med syfte att locka nya intresserade till hobbyn. I samband med detta har vi också en marknad där Du förhoppningsvis kan göra något fynd.

Då vi har Nässjö Järnvägsmuseum i ryggen så kommer vi att krydda träffen med lite 1:1-skala. Alltså även riktiga tåg!

Övernattningsmöjlighet för deltagare finns i järnvägsmuséets sovvagnar och finns att tillgå från torsdag eftermiddag till söndag förmiddag. Om du kommer långt ifrån och behöver övernatta t.ex onsdag – torsdag eller söndag – måndag så får ni gärna höra av er så löser vi det också! Frukost ingår i övernattningen och den serveras i Nässjö järnvägsmuséums restaurangvagn ”R2”. Alla kvällar har vi barhäng i R2:an med tåg och modulsnack och det kommer finnas något enkelt att äta för den som är sugen. Duschmöjligheter finns i hallarna. Det finns även möjlighet att ställa upp husbil/husvagn inne på muséets område. Vill man hellre bo på hotell så kan man vända sig till Hotell Högland, ange vår rabattkod vid bokning så får ni bättre pris (begränsat antal).

Sista anmälningsdagen med modul för 2019 är (OBS! Förlängt) 18/8 och utan modul 31/8. Betalning oss tillhanda senast 2/9. Direktlänk till anmälan på Magnetevent!

Handlar-/utställarlista på lördagen 2019

MålarBengt
Leif Olsson
Hans Hulten
Kalmar Modelljärnvägsförening
TågCentralen
MJ Hobby Experten
Boren Train AB
Lenis Lek & Hobby
Staffs Hobbyhörna
LG Hobbyservice
TågBjörn
Möllehem Gårdsproduktion
Rolf Kinneteg
Hobbymodeller
NJ-modell

Sovplatsinformation 2019

Uppdaterad 2019-08-31 kl 23:00:

Sovplatser singel: 0 kvar
Sovplats del i 2-bädd: 1 kvar
Husvagnsplatser: 2 kvar

Baninformation 2019

HO: Stora stationer anmälda: Nättelund, Vagnsta, Sävsjö och Munkedals hamn (Lysekil i trafikspelet). Därutöver linjemoduler för en trevlig bana, med två linjer varav en dubbelspårig. Lastplatserna Ryr timmer och Mörkne industri mfl bidrog till variation i trafiken.

N-skala (N-RE): Stora stationer anmälda: Båstad och Carlstad. Det blev en rejäl bana, med underfundig struktur och varierad trafik!

1: Större växlingsmodul med bispår i stora hallen. Vi behöver snart mer yta…!

Favoritmodul 2019

Vi höll en ”Bästa modul”- tävling under den publika visningen på lördagen. Det var en Folkets röst, med pris åt vinnaren. Nättelund vann denna med över dubbla mängden röster mot andra platsen. Andra plats delades av 5 moduler…


Fortlöpande information
www.hoglandstag.se
Facebook / nj-modell
Modulsyds forum